Pasaj din ebook-ul: #selfie, descoperirea feței

Sunteți aici pentru că nu credeți că este doar un freamăt temporar, ați simțit că mâna tastând gândește altfel, că ați renunțat să vă folosiți ochii cu adevărat și că vă dor dacă o faceți. Vă doriți asta, deși nici voi nu știți exact ce înseamnă dorință. Vă simțiți precum Neo pe Nabucodonosor, vrăjiți dureros că există o lume reală dincolo de mai-mult-decât-mașina care ați devenit. Dar asta s-ar putea să nu vă cadă bine, deși o intuiați și doreați cu mult înainte, de la prima vedere a cyborgului: mi-aș dori și eu să pot face asta. Oare v-ați dorit voi sau ați dat crezare dorinței ca ceva ce vor alții de la voi. Trebuia să o știți, nu? Alții vor doar să experimenteze…pe voi, cu voi, pe ei. Vor doar să renunțe la ei din plictisul realității. E prea puțin ce le oferă și, nu-i așa, versiunea virtuală a lor e mult superioară versiunii reale. Nu credeți? Aruncați un ochi în oglindă și conectați-vă apoi la rețea!  #darkomaver

Pasaj Interviu cu Aaron Balick
Rares Iordache: Selfie-ul este un element viral în cyberspațiu. Îl putem considera drept un obiect contagios? Ce putem spune despre malignitatea sa, selfie este ca un virus, poate fi văzut drept obiect malign?

Aaron Balick: Selfie este, într-adevăr, un obiect, dar să-l numim unul malign, este puțin cam mult. Nu toatea selife-urile sunt viruși și doar câteva devin virale. Este, la modul general, dorința unei persoane de a avea propriul selfie admirat de alții și acest lucru este demonstrat prin like-uri și re-tweet-uri. Cred că este puțin probabil ca toți cei care își fac selfie să-și dorească viralizarea acestora, dar, în mod cert, sunt câțiva pentru care acesta esteun scop final.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s