De sunt schizoid sau cum ma voi purta de sarbatori

Terminati, ba, cu prostiile! Cam asa incepe tirada – fractura asta impotriva hypermarketizarii vietii contemporane, desi asta a inceput de mult timp (vezi Baudrillard). Sarbatorile de iarna s-au transformat radical, punandu-te intr-o ipostaza oarecum ingrata: sa alegi una dintre extreme. Fie esti cu ei, fie esti in afara fluxului nebun.

Daca esti cu ei, stai in trafic, le storci zadarnic timpul nefericitilor care lucreaza in industria alimentara, ii termini psihic pe cei din zona serviciilor, esti agitatorul petrecerilor, esti ala care nu se vede, caci esti la fel de prins ca oricare alt afectat de acest virus. Da, este un agent patogen inoculat la nivel de mase, iar acestea reactioneaza corespunzator: l-au prizat, au devenit adictivi, prezinta toate simptomele efectelor infectarii. Da, din acesta cauza eu sunt un schizoid, iar psihologii ma vor incadra la: schizoid personality disorder. Nu acesta este antidotul, ci antipodul, ceea ce se afla in cealalta barca. In barca celor infectati s-a dat startul cursei de inarmare. Este imperativ sa ai, sa faci ca si cum ar fi ultimele tale zile. Dar exista si o oarecare explicatie pentru aceste comportamente: ritmul impus de realitatea acestor ani. Comprimarea timpului ii face pe majoritatea oamenilor sa perceapa intr-un sens extrem detinerea lui. Daca-l au, atunci vor investi totul in el. Este o transformare masinala inconstient asumata. Goana dupa timp este, de fapt, goana in timp dupa un corpus obiecte. Oamenii imi dau hartii doar de 100 lei, mi-a spus cineva astazi. Da, pentru ca nu conteaza, nimic nu conteaza acum, nici macar propria-ti persoana. Esti o umbra in miscare, e relevanta imaginea pe care am atasat-o.

Da, voi trece linistit pe langa voi, invizibil, nu va voi deranja in goana voastra. Voi fi, iarasi, schizoid in aceasta perioada a anului fata de tot ce inseamna agitatie. Astept, intre timp, Mille plateaux, cu gandurile prietenilor Gilles Deleuze si Félix Guattari, impodobirea bradului cu fetita mea, colindele din seara de Ajun, vinul cald si cititul la lumina lampii. Sa fiti iubiti, asa cum sunteti fiecare dintre voi.

 

Sursa foto

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s