Pictez ceea ce sunt, ce simt, ce cred. Voi vorbi in cadrul expozitiei Iurie Cojocaru

Este teribil de greu sa fii artist intr-o perioada a relativizarii totale a tot. Este, de altfel, greu sa fii orice, insa esenta chestiunii consta in pasiunea cu care o faci. Si nu sunt putini cei care isi traiesc visul facand exact ceea ce le place, urmandu-si ideile, punandu-le in practica si aratandu-le lumii. Pe Iurie Cojocaru l-am cunoscut prin intermediul unui eveniment vernisat pentru grupul Atelier Plus. Era unul dintre artistii care au expus atunci, alaturi de Vlad Capusan si Petru Leahu. Este unul dintre acei artisti pentru care inca mai exista belle arte, care iti ofera ochiului tau emotiile, sentimentele traite printr-o ipostaziere naturala.

Marti, 20 ianuuarie 2015,  voi media un vernisaj deschis, am convenit cu Iurie sa fie o intalnire, mai mult decat un vernisaj in sensul clasic. Ca atare, va fi o intalnire intre artist cu publicul intr-un cadru deschis. Si aveti de ce sa veniti la Galeria Paul Sima din Cluj-Napoca, pentru ca veti putea afla direct de la artist ce se ascunde, fie si partial macar, in spatele unui ciclu de de-formari constructive sau reconstructive. Vom afla putin din talcul acelui: Pictez ceea ce sunt, ce simt, ce cred.

Redau integral comunicatul emis de UBB, caci institutia clujeana este gazda evenimentului:

Clubul Casei Universitarilor organizează marți, 20 ianuarie 2015, ora 12:00 la Galeria Paul Sima, vernisajul expoziţiei de pictură semnat de artistul Iurie Cojocaru.

Comunitatea clujeană iubitoare de artă prezentă la expozițite va avea posibilitatea să observe tendințele și evoluția pictorului, expoziția fiind o retrospectivă a ciclurilor abordate de artist în ultimii 3-4 ani.

Pictorul Iurie Cojocaru are numeroase participări la expoziţii de grup, în ţară şi străinătate, în prezent artistul se află la cea de-a noua expoziţie personală. ”Pictez ceea ce sunt, ce simt, ce cred”, este crezul artistic după care se ghidează Iurie Cojocaru. Mai multe detalii despre opera sa pot fi aflate pe site-ul personal al acestuia www.iuriecojocaru.com

Evenimentul se dorește a fi un vernisaj deschis în care să cedeze bariera dintre artist și public, realizându-se un dialog între aceștia, mediat de scriitorul Rareș Iordache.

Expoziția va fi deschisă publicului in perioada 20 ianuarie 2015 – 20 februarie 2015.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s