Comunicare virtuală sau contra -„Comunicării fără comunicare“ a lui Andrei Pleşu

Adevărul

Comunicarea fără comunicare este un chin, unul al forţării unei analize în absenţa substratului consistent al înţelegerii fenomenului respectiv. Scriitorul Andrei Pleşu se încumetă să vorbească despre comunicarea virtuală, însă lucrurile nu ies tocmai bine.

Am întâlnit mulţi intelectuali tentaţi să se aplece asupra unor tematici actuale, însă fără a înţelege concret cum funcţionează respectivele mecanisme, pornind de la simpla utilizare a unor tehnologii. A vorbi despre x presupune să ai idee, să cunoşti destul de bine acestdespre x.

Să revin la articolul cu pricina. Problema comunicării este abordată pornind de la chestiunea adicţiei la device-urile mobile care te deschid către spaţiul virtual, ajungându-se la raportarea conduitei utilizatorilor la bunii comunicatori din sfera politică. Da, adicţia există, este un fenomen, dar comunicarea însăşi în spaţiul virtual nu poate fi rezumată la acest simplu element. Nu se spune că trăim într-o eră a comunicării, ci chiar o trăim, în sensul în care suntem într-un flux informaţional continuu.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: