Pseudo-contagiunea retelei mobile sau cum a devenit un smartphone un accesoriu vestimentar

Operatorii de telefonie mobilă te vor prost! E simplu: ei sunt vânzătorii unor servicii pe care le vei plăti cu vârf și îndesat și pe care le vei utiliza decât într-o proporție foarte mică. Mai mult, nu încerca să faci rabat de la reguli, vei fi ignorat cu prisosință. Mergeți la oricare dintre ei și cereți-le o ofertă personalizată pentru doar 2-3 servicii, nimic mai mult + un telefon care să vă satisfacă doar acele servici! Vă garantez că se vor bâlbâi pentru că nu au gândit așa ceva pentru clienți.

Eu am făcut-o și am fost întâmpinat cu replici gen: doar atât?, nu avem să facă doar asta!, păi, ăă, ați putea să mergeți pe varianta asta, indicându-mi dezamăgit ceva device low-cost. Am solicitat: baterie bună, GPS și semnal ok, în rest, nimic. Într-un alt magazin, mi-a fost indicat un produs de capăt de rând, cunoscătorii știu că aceste produse sunt în promoție. Era, evident, un smartphone de ultimă generație cu de toate.

Ca atare, totul este axat pe vinderea unui set de servicii pe care le îmbracă și prezintă frumos. Ele sunt împachetate într-un device mobil, simbolul suprem al serviciilor. Le vrei? Atunci, fă-ți abonamentul X sau achită suma Y pentru a intra în posesia lor. Totul este serviciu, nimic nu a fost despre software, apropo de un titlu recent al unei cărți care mi-a confirmat multe dintre afirmațiile trecute: There is no Software, there are just services. Să nu se îmbete nimeni cu iluzii, a fost mereu vorba despre a vinde ceva. Despre subiect, într-un alt post. Ți se vând un set de servicii pe care tu le îmbraci în propriul look, le asortezi bluzei sau pantalonilor.

Concluzia: suntem imersați în cercul operatorilor, al contagiunilor controlate atent. Da, există trenduri, dar ele ne sunt virate în conformitate cu produsele de pe piața device-urilor. Piața acestora din urmă este într-o continuă creștere într-atât încât un smartphone a devenit nu doar gadget, ci un accesoriu vestimentar. În acest sens, atașat mașinii și altor chestiuni de ordin vestimentar, s-ar putea să spună mai multe despre un utilizator decât ar crede el. Baftă la vânat de produse resigilate, promoții sau alte asemenea chestii. Eu am căzut în plasa pseudo-gratuităților, iar smartphone-ul achiziționat are ceva probleme cu conectarea la GPS (este vorba despre un Allview A 5). Despre saturații? Atunci când produsele își ating finalul stadiului de viață.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s