About

rares iordacheCochetez cu scrisul, asta de cand ma stiu mai bine. Uneori am si trait exclusiv din el, jurnalist fiind. Mi-ar face placere sa o fac din nou, dar nu prea mai merge. Mai scriu prin diferite locuri, dar cel mai lesne si des o fac aici. O sa va plictisesc mai jos cu povestea despre mine, desi nici nu stiu daca e corect, eu nu va cunosc pe voi.

Ma puteti gasi prin diverse locuri ca autor, speaker, jurnalist, editor si doctor in filosofie. Am scris volumul Selfie, descoperirea fetei, Editura Tritonic, Bucuresti, 2014, care reprezinta debutul meu ca scriitor. Ma rog, suna foarte pompos, nu e. Mi-am stors creierii si in zona poeziei, un mic volumas nepublicat fiind rodul: Franturi filosofice. In 2012 am experimentat printr-o cartulie digitala pe platforma lulu.com: Imersiune in virtual. Dincolo de granitele ecranului.

Mi-am sustinut public teza de doctorat la Universitatea Babes-Bolyai, titlul lucrarii fiind: Viralitatea in virtual. Introducere in teoria viralului. Am scris si scriu pentru mai multe reviste din tara si strainatate. Am coordonat și construit trei reviste (Irregular F, NetArt 2.II și #hibridmedia). Ca profesie, activez in domeniul IT.

Am pornit in 2010 proiectul ifilosofie.ro. Acesta s-a transformat de-a lungul anilor intr-un adevarat portal si promotor cultural, avand drept sub-proiecte: Revista Irregular F (BDI), revista academica, si Net-Art 2.II – revista dedicata netartului. Proiectul a fost finalizat in 2013, singura ramura care a rezistat fiind revista Irregular F, migrata pe platforma WordPress.

Incepand din 2011, fac parte din Board-ul Consultativ al Revistei Europa, Novi Sad/ Serbia. Revista este indexata in EBCSO, Index Copiernicus si CEEOL (Central and Eastern European Online Library). De asemenea, in ultimii ani am colaborat si colaborez cu Vox Philosophiae, Liternet, Nautilus, Australian Science, Gazeta SF, Think Outside the Box si Revista Fictiuni.

Ca jurnalist, mi-am facut debutul in presa locala in 2007, pentru Ziarul Cluj Expres. Apoi, mi-am continuat activitatea jurnalistica la portalul clon.ro, platforma culturala ifilosofie.ro si OradeCluj.ro. In prezent, mai practic jurnalismul aici, pe blogul Adevarul, mai rarut, sau pe diferite alte platforme.

Imi plac provocarile, imi place sa gandesc liber, sa cunosc lume faina, sa merg pe munte, sa alerg, tot pe munte in mod special, sa scriu, sa citesc, sa rad, sa glumesc, sa conduc, sa meditez aiurea si multe alte sa…

Particip la diferite evenimente ca speaker. Îmi place să fac acest lucru, îmi place să îmi fac prieteni noi, să dialoghez cu ei, să ne împărtășim unii altora ideile. Fac toate aceste lucruri din pasiune și cu drag. Dacă ai o idee în acest sens, dă-mi de veste pe unul dintre canalele mele de contact.

Pe unde am vorbit ca speaker:

Social Media: afecte și contagiuni. Haos informațional și digital dementia, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, 26 martie 2015;

Comportamente selfitice și digital dementia, Facultatea de Jurnalism, Universitatea Babeș-Bolyai, 23 martie 2015;

Iurie Cojocaru – expozitie de pictura Galeria Paul Sima, Cluj-Napoca, 20 ianuarie 2015 – moderator/ speaker. Evenimentul in Transilvania Reporter

Locuirea spațiului virtual II. Considerații asupra teoriei viralului, conferință susținută la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca/ 11 mai 2013, în cadrul Conferinței Internaționale a Doctoranzilor: Cercetări filosofice fundamentale și aplicative cu perspective inter- şi trans-disciplinare, Conferință organizată în colaborare cu Departamentele de filosofie, Centrul de Studii Antice și Medievale, Centrul de Filosofie Aplicată. Programul complet

Trei, expozitie de pictura a grupului artistic Atelier Plus – speaker. Artisti: Vlad Capusan, Petru Leahu si Iurie Cojocaru/ 10 aprilie 2013. Imagini vernisaj

– ”Impactul Viral al Social Media’‘, Universitatea ELTE din Budapesta, Ungaria/ 6 martie 2012;

– “Paradigma virtualului şi transgresarea umanului”, conferinta sustinuta in cadrul SCIRI/ 4 iunie 2010;

– “Filosofia astăzi – între ceea ce este şi ce ar trebui să fie”, Toastmasters Cluj/ 2010;

– “Jurnalismul cultural online ca nouă paradigmă”, FSEGA, in cadrul cursului de Jurnalism Cultural/ Universitatea Babeş-Bolyai, 27 noiembrie 2009.

 

Despre blog

VV / #hybridmedia este un proiect (re)gândit de câteva ori cu mâna pe mouse. Am conceput inițial un spațiu destul de personal, apoi m-am gândit la o e-revistă, însă totul s-a transformat într-un soi de platformă – arhivă cu articole, proiecte, arhive – dosare de autori cu tot ce presupun ele, interviuri, rezultate ale unor cercetări, promovări, etc. Acest tacâm întreg va gravita în jurul unor tematici conexe informației, noilor medii și culturii digitale/ cyberculturii. Spațiul este deschis pentru publicare tuturor celor cu interese în aceste domenii. Mai mult, voi încerca să structurez o arhivă updatată cu autorii români care scriu tangențial cu subiectele abordate. Am ales această platformă gratuită pentru că nu am nevoie de mai mult, proiectul nu are nevoie de mai mult, deocamdată. Dacă va fi cazul, voi lua în considerare o eventuală migrare.

Categorii. Rubricile Vivid și Spectre Virale sunt destinate unor articole/ analize despre fenomene virale ale cyberculturii sau unor tematici conexe. #Selfie este destinată proiectului meu #selfie, descoperirea feței, în această secțiune intrând tot ceea ce nu a intrat în ebook. Interfaces reprezintă rubrica dialogurilor, a discuțiilor cu fel și fel de specialiști.

#hybridmedia este o revistă mixată, aflată încă în versiune betamixează articole din noile media pentru conceperea unui construct hibrid

Nu vă ascund dorința ca la un moment dat să încep un astfel de proiect independent, al revistei #hybridmedia. Cei care vor să publice în Revista #hybridmedia o pot face contactându-mă la une din adresele de contact.

Rareș Iordache

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s